Vinmarker i Alsace

Oplevelser i Alsace og Rüdesheim

Gode oplevelser i Frankrig og Tyskland med Happydays.

Vi havde fundet frem til rejsebureauet Happydays i Frederikshavn, og havde fået dem til at sætte vores ferie sammen.

Vinmarker i Alsace
Vinmarker i Alsace

Vi skulle på en dejlig lang to ugers tur, hvor vi sammen med 2 vennepar skulle bo i Alsace den første uge, hvorefter vi ville tage en uge i Tysland alene.

Vi havde besluttet os at starte med Frankrig sammen med vennerne, men vi syntes turen var lidt lang, så de fandt en hurtig overnatning på et Best Western Hotel Kassel lige øst for Dortmund til næsten ingen penge.

I Frankrig skulle vi finde byen Oberhaslach i Alsace hvor vores hotel Hostellerie Saint Florent ligger.
Vi ankom sidst på eftermiddagen til hotellet, som ligger i et imponerende landskab med bjergkæden Vogeserne i baggrunden.
Personalet på hotellet i Oberhachlach var bare så søde. For slet ikke at snakke om maden; Uhm, mums!
Kaj og Linda havde været på hotellet sidste år i foråret, og havde os fortalt om at de måtte tilbage og opleve det igen.
Vi kunne også godt finde på at tage tilbage igen.

Efter 6 dejlige dage i Alsace, tog vore venner tog tilbage til Danmark, mens vi fortsatte videre til Rüdesheim i Tyskland, hvor vi skulle bo på Hotel Rheinstein i 6 dage.
Vi troede at det ville blive lidt af en nedtur i forhold til hotellet i Alsace, men hold da op, hvor vi også nød det her – bare på en anden måde.
Hotellet er rigtig hyggeligt, og værtinden taler sågar dansk.
Vi kom rigtig ud at cykle i vinmarkerne og langs Rhinen.
Vi vakte lidt opsigt med vores smarte foldudcykler – så vi fik faktisk snakket med en masse søde mennesker på vores ture.
Frokosten blev enten fortæret i en vinmark med udsigt over Rhinen eller på en bænk tæt ved den, hvor pramme og turistbåde sejlede i en lind strøm frem og tilbage.
TIP: Der er også rigtig mange vandrestier. Tyskerne går meget.
Vi prøvede også svævebanen ved Rüdesheim, men den var ikke lige noget for mig, men Poul havde det hvis sjovt.
Selvom Hotel Rheinstein ligger i Tyskland, valgte vi alligevel at tage en overnatning i Tyskland på turen hjem. Happydays havde fundet hyggeligt hotel, Hotel Zur Grünen Eiche, lige syd for Hamburg, hvor vi kunne lade batterierne op til den sidste del af vores tur.

Det var en meget fin tur, hvor der var masser af oplevelser, men også fred og ro og tid til refleksion liggende på ryggen blandt vinstokkene med et glas vin ved hånden.

Det har bare været alle tiders tur.
Vi synes – næsten den bedste.
Alt gik op i en højere enhed, selv vejret var med os.

Det bestemt ikke den sidste gang vi rejser med Happydays.

Med venlige hilsner
Jonna og Poul

Disclaimer

En kommentar

  1. Jeg havde egentlig ikke hørt om Happydays før jeg læste denne artikel – men efter sådan en success- historier, vil jeg helt klart holde dem i mente, næste gang jeg skal ud og fare.

    Tak for artiklen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *