Fordele ved en biopejs

Der er mange fordele ved en biopejs

Man vil hurtig opdage, at der er mange fordele ved at være ejer af en biopejs.

Fremfor at have en faststående pejs der er bygget ind i væggen som en del af muren eller en pejs, der står midt i rummet med en skorsten op gennem loftet, har man mange fordele ved en biopejs, da denne kan flyttes rundt med, som det behager en. En almindelig pejs eller brændeovn kræver, at man har en skorsten og det begrænser naturligvis også, hvor disse kan placeres i huset. Der er mange fordele ved en biopejs, da denne ikke kræver en skorsten. Man kan derfor flytte rundt på en biopejs, som det behager og om så biopejsen skal med udenfor på terrassen om sommeren og skabe hygge.

Fordelene ved en lugtfri biopejs

Udover at en biopejs er flytbare overalt, har en biopejs også den enorme fordel, at den ikke udgiver farlige kemikalier eller sod og en masse aske. En biopejs er derfor så skøn og nem at have. Ikke mere rengøring og askestøv i rummet og på gulvet og ikke mere snavs efter træ i en trækurv eller gløder på gulvet, der efterlader mærker. Fordelene ved en biopejs er blandt andet at de kun brænder på bioethanol og denne har ingen lugt, den udgiver ingen gift og brænder simpelthen op stille og roligt uden at efterlade et svineri. Bioethanol kræver bare en smule ilt for at brænde. Fordelene ved en biopejs består også i sikkerhed. Familien kan roligt gå i seng og ikke behøve at bekymre sig for farlige gløder, der kan antænde huset i løbet af natten, mens man sover. Når man har slukket for sin biopejs – så er den slukket og kan ikke antændes igen med mindre man sørger for at tænde med en lighter eller tændstikker.

Hvis du nu kunne tænke dig at anskaffe en biopejs, kan du læse mere i denne artikel om, hvad du bør kigge efter og undersøge inden du køber.

 

Disclaimer

En kommentar

  1. Det er altså ganske lækkert med sådan en biopejs. Jeg anskaffede mig en for et par år siden. Og det har jeg i hvert fald ikke fortrudt. Den er ganske billig i drift, let at flytte rundt på og så giver den en god varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *