Bag om BARF

Din hund fortjener kun det bedste – det kan vi hundeejere vist godt blive enige om. En hund bliver nemlig hurtigt en del af familien, og man ønsker derfor kun, at den får det bedst mulige liv. En af de ting du kan gøre, som hundeejer, for at give hunden den bedste hverdag, er at sørge for det bedste hundefoder. Her kan du som regel gå to veje; traditionelt hundefoder og BARF. Men hvad er BARF egentlig for noget, og hvorfor er det så godt for hunden? Det skal vi kigge nærmere på i dette blogindlæg.

Hvad er BARF

BARF kaldes også for ’raw feeding’ – og det siger måske lidt om konceptet. BARF er nemlig naturligt hundefoder, der er lavet af råt kød, knogler og indmad. Fortalere for BARF argumenterer for, at det er sådan hunden er skabt til at spise.

BARF hundefoder består ofte af forskellige udskæringer, som vi mennesker ikke vil spise; eksempelvis grisefødder, griseører eller halskød. Det er bestemt ikke kødaffald for hunde, da de elsker at tygge løs på ben, sener og kød. En anden fordel ved at give din hund naturligt foder, er at kød og knogler indeholder store mængder af vitaminer og mineraler. Det hjælper ligeledes på mange hundes tandproblemer.

Fordele ved BARF

Fortalerne for BARF peger på en masse forskellige fordele, som de oplever ved deres hunde. De mest almindelige fordele ved BARF inkluderer:

  • En mere glansfuld pels
  • Mindskelse af dårlig ånde
  • En mere livlig hund
  • Færre problemer med tænder og mund

Hvis du oplever en sløv hund, der har problemer med tandsten og lignende – så kunne det måske være en ide at forsøge med BARF. Det er hverken mere rigtigt eller forkert at give din hund traditionelt hundefoder, hvis du spørger eksperterne, så det er en helt subjektiv beslutning. Du kan dog være heldig, at du får en gladere, sundere og pænere hund med BARF hundefoder. Det vigtigste er i sidste ende, at du varetager hundens behov og ønsker.

Hvad er din holdning til BARF, og har du forsøgt dig med det? Skriv gerne dine erfaringer med hundefoder i kommentarer til indlægget.

Disclaimer

En kommentar

  1. Hej Kasper

    Sikke et fint indlæg om BARF. Vi har haft hunde i mange år, og det er først for nyligt, at jeg er blevet opmærksom på BARF. Jeg skal helt sikkert have undersøgt emnet lidt mere, men det lyder meget fornuftigt.

    Mvh Casper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *