Gamle quiz programmer er sjove

Hvor er der dog stor forskel på ”Husk lige tandbørsten” og alle de gamle quiz programmer, man viste på dansk tv for 20 og 30 år siden. Det så jeg lige bevis på her den anden dag, da min mor fandt nogle gamle tv-klip på nettet. De er helt vildt sjove at se i dag, så mange år efter.

Tænk, at der virkelig var nogle, som gad at bruge deres lørdag aften på at sidde og se de programmer. Det gik jo helt vildt langsomt. Alting. Ikke kun måden de talte på var langsom, nej, også når de skulle have deres quiz spørgsmål og når de skulle have svaret. Det gik bare laaaangsomt.

Nogle af programmerne så lidt sjove ud. Måske gad jeg godt have set nogle af de musikprogrammer, som Jørgen Mylius lavede en hel masse af. Jeg kan jo godt lide musik og ved en hel masse, også om gammel musik fra dengang. Derfor kunne det være sjovt at se de gamle quiz programmer og prøve, om jeg kan svare på nogle af spørgsmålene.

question-mark-1279316-m

Det er mærkeligt at tænke på, at der dengang ikke var andre tv kanaler man kunne vælge end DR1. Så var det ligesom besluttet på forhånd, hvad alle i hele Danmark skulle se i fjernsynet, for der var kun én valgmulighed. Var der quiz, så så alle det samme.

Det må have gjort det nemt at tale om til frokosten næste dag. Nåh, venner. Så I den der quiz i fjernsynet i går aftes. JA, siger alle de andre, og så kunne hele bordet tale med om det samme. I min frokostpause på arbejdet er der aldrig nogle, der har set det samme. Vi er på Netflix, Viaplay, kabel eller stueantenne – og der er vist ingen af os der gider se quiz i fjernsynet. Dem finder vi på nettet  eller spiller sammen med vores børn eller venner.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *